У Києві відкриється виставка декоративного мистецтва

Експозиція складається з авторських ляльок Ярослави Рассаднікової

Національний музей українського народного декоративного мистецтва анонсував відкриття виставки авторської ляльки Ярослави Рассаднікової під назвою "Невигадані історії". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

На експозиції відвідувачам представлять десятки авторських ляльок київської мисткині. Експонати виконані із полімерної глини, пап’є-маше та текстилю. Це переважно казкові герої — "Арлекін і Коломбіна", "П’єро" та інші, а також персонажі художніх творів, наприклад, Діва Плавалагуна.

Киянка Ярослава Рассаднікова працює з авторською лялькою тринадцять років. Майстриня власноруч виготовляє одяг та аксесуари для ляльок зі шкіри, бісеру, напівкоштовних каменів та інших матеріалів. За її словами, натхнення для створення ляльок вона бере з незвичайних обличь людей, гарних тканин, антикварних та вінтажних штучок.

"Читаючи казки з дітьми, часто хочеться втілити свою версію персонажа і я беруся за справу. Кожен персонаж зі своїм неповторним характером розповідає свою історію. Звідси і назва виставкового проєкту "Невигадані історії", — прокоментувала майстриня.

Виставка авторської ляльки Ярослави Рассаднікової відкриється у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва у четвер, 2 грудня. Експозиція працюватиме з 16:00 з дотриманням карантинних вимог.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві Музей Ханенкiв готує до відкриття експозицію китайського живопису та каліграфії під назвою "Бамбук у серці". На виставці покажуть роботи сучасних художниць — Ксенії Ван, Стелли Недбаєвської та Чи Шаотін. Подробиці — у нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві планують виділити землю Національному музею імені Богдана та Варвари Ханенків для створення міжнародного мистецького простору. Рішення про надання земельної ділянки музею Ханенків ухвалили на засіданні профільної комісії Київської міськради. Культурний заклад зможе отримати землю після того, як у Київській міській раді підтримають рішення профільної комісії.

Тим часом на Контрактовій площі у Києві розпочався масштабний проєкт відновлення Гостиного двору, який був побудований у 1809 році. Споруду реставрують з урахуванням потреб сучасності. Архітектори, реставратори, урбаністи, історики, громадськість і представники влади розроблять покрокову Дорожню карту реставрації та розвитку Гостиного двору.

Читайте також, що у Києві зайнялися зруйнованими будівлями у парку "Нивки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися