Без російської драми: у Києві змінили назву театру Лесі Українки

Попередню назву театр носив майже 100 років

Київський театр імені Лесі Українки змінив офіційну назву, позбувшись згадки про "російську драму". Тепер офіційна назва закладу - Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Міністерстві культури та інформаційної політики з посиланням ухвалене рішення Кабінету міністрів України 15 липня.

Рішення щодо перейменування закладу було ухвалено ще наприкінці зими цього року, одразу після початку війни Росії проти України.

Попередню назву театр мав близько 100 років, а більшість вистав ставили російською мовою.

"Вилучення з назви театру слова "російський" стосується не лише зміни назви закладу, адже зміниться сам зміст його діяльності та репертуарна політика. Шанувальники театрального мистецтва зможуть переглядати якісні вистави українських та зарубіжних авторів тепер українською мовою", - заявив міністр культури України Олександр Ткаченко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на війні з російськими окупантами загинув відомий український телеведучий, який служив у ЗСУ. На війні з російськими окупантами загинув Карім Гуламов - військовий Збройних сил України, ветеран АТО. Карім до повномасштабного вторгнення Росії в Україну працював телеведучим на музичному каналі М2. Український військовий народився в Обухові, однак згодом переїхав жити до Ірпеня. Колись служив у 73-му центрі спецоперацій. Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну вступив до лав Збройних сил України, пішов захищати Україну від загарбників. 

Також "Коментарі" писали, що в Держдумі погрожують "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст. Якщо Україна здійснить обстріл Кримського мосту, окупанти нанесуть "нищівний удар" по Києву, зокрема й по столичних центрах ухвалення рішень, військовій інфраструктурі й логістиці зброї. У Росії пообіцяли, що після таких кроків наша держава вже не оговтається.

Читайте на порталі "Коментарі": Київська область повністю перевірена на вибухонебезпечні предмети. На території Київської області завершили перевірку на наявність вибухонебезпечних предметів населених пунктів, які були під час окупації на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте также