Стало відомо скільки зруйнованих багатоповерхівок знесуть в Ірпені

Інформацію про стан житлового фонду оприлюднив мер міста

В Ірпені непридатні для проживання та підлягають демонтажу 39 багатоповерхівок. Про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, загалом в Ірпені пошкоджено понад три тисячі житлових будинків.

"На сьогодні 3245 будинків пошкоджено в нашому місті. З них 1130 будинків підлягають поточному ремонту і 1483 будинків зруйновані повністю — це приватний сектор. По багатоповерховим будинкам — по 39 багатоповерхівкам будуть прийматися рішення про демонтаж, у 515 будинках буде проводитись поточний ремонт, і капітальний ремонт буде проводитись у 80 будинках", — сказав Маркушин.

Ірпінський міський голова також повідомив, що цього року в місті не зможуть відкрити ліцей №3, дитячі садочки на вулицях Антонова та Миру.

"На Антонова потрібно повністю демонтувати садочок і новий будувати. На Мира один з корпусів треба демонтувати і будувати заново. Така сама ситуація і по ліцею №3. Інші всі наші школи та садочки — ми робимо ремонт і готуємось їх відновити", — прокоментував мер Ірпеня.

Зараз в Ірпені фахові комісії вже обстежили майже 95% пошкоджених об’єктів інфраструктури міста. Місцева комісія з ТЕБ та НС затвердила перші переліки зруйнованих житлових будинків Ірпінської громади, що підлягають демонтажу або потребують додаткового обстеження. Перелік адрес можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Василькові зводять модульне містечко для проживання місцевих мешканців, які втратили житло, та для переселенців. Зараз на ділянці, де буде зведено тимчасове житло, тривають роботи з підключення комунікацій.

Нагадаємо, в Ірпені завершили встановлення модульного містечка для тимчасового проживання людей, які втратили житло через війну. Це модульне містечко розташоване на території санаторію "Дубки". Відкриття відбудеться у суботу, 13 серпня. Також відомо, що забезпечувати харчуванням мешканців модульного містечка в Ірпені буде команда відомого іспанського шеф-кухаря та засновника World Central Kitchen Хосе Андреаса.

Читайте також, що в Ірпені на базі санаторію "Ластівка" планують збудувати багатоквартирні будинки. Квартири подарують людям, які втратили житло. 

Читайте также