Під Києвом на честь загиблих військових висадили алею дерев (ФОТО)

Захід провели у Всесвітній день Землі

В місті-герої Ірпінь у Всесвітній день Землі на честь пам'яті загиблих захисників України висадили пів сотні дерев. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, в Ірпені відбулася перша світова акція "Один мільйон дерев життя" в рамках глобальної екологічної ініціативи Greening of the Planet. Участь у створенні алеї вздовж ірпінської набережної взяли держслужбовці, дипломати, депутати, волонтери, активісти та мешканці Ірпеня. На честь пам'яті загиблих захисників України і мешканців Ірпеня, життя яких обірвалося внаслідок повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, висадили 50 дерев.

"Дерева життя висаджувала вся Україна, навіть у деокупованих містах та на територіях бойових дій. У межах акції, відбулася висадка дерев у загалом 70 локаціях в Україні та понад 30 країнах світу за допомогою телемостів", — прокоментував Ірпінський міський голова.

Мер Ірпеня Олександр Маркушин подякував організаторам акції та всім учасникам, які долучилися до реалізації масштабного екологічного проєкту.

Нагадаємо, у Києві першу чергу Національного військового меморіального кладовища відкриють наприкінці осені. Кладовище буде побудоване на Броварському проспекті. Зараз Міністерство у справах ветеранів України займається земельним питанням. Депутати Київської міської ради відвели землю для створення військового кладовища у Києві. Місце визначив уряд. У Биківні вісім гектарів території знаходились у власності територіальної громади Києва, а поруч 90 гектарів землі знаходяться у державній власності. Після відводу землі державі загальна площа військового кладовища сягне майже 100 гектарів. Орієнтовна кількість поховань — близько 50 тисяч, не враховуючи колумбарії.

Окрім того, у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, що у Києві захистили від забудови ландшафтний парк "Лиса гора".

Джерело: https://t.me/markushyn/4499


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


зеля

23 квітня 2023, 11:42

Вместо людей деревья.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися