Кияни стурбовані забудовою біля скверу на Оболоні

Що відомо про появлення нових торгівельних споруд

Мешканці Оболонського району Києва стурбовані, що поблизу скверу можуть з’явитись нові торгівельні споруди. Про це розповів депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин, передають "Коментарі".

За його словами, інформацію про це поширюють у соціальних мережах. Кияни обговорюють можливу передачу в оренду одній з приватних фірм території на Оболонській площі, 6. Тут начебто можуть виникнути нові об'єкти торгівлі, зазначив Трубіцин.

"Тут знаходиться сквер і так званий сухий фонтан із світло-музичними композиціями… Ще у 90-ті роки тут вже працював фонтан і місцеві мешканці завжди насолоджувались відпочинком біля нього. Проте, з часом фонтан закрили, а на його місці виросла ціла купа МАФів. Кілька років тому ці кіоски прибрали і зараз на Оболонській площі, 6, є дійсно гарний сквер з фонтаном", — нагадав депутат Київради.

Столична влада витратила на будівництво скверу кілька мільйонів гривень, додав Трубіцин. Він намагається дізнатися, чи правдива оприлюднена у соцмережах інформація про зазіхання приватної компанії на сквер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом’янському районі Києва ще на одну незаконну тимчасову споруду стало менше. Демонтувати кіоск з прийому вторинної сировини комунальникам та правоохоронцям довелося "з боями". Споруду прибрали поблизу Південного вокзалу. І місцеві мешканці неодноразово скаржились, що біля кіоску із вторсировиною збираються любителі оковитої та безхатченки.

Окрім того, в Оболонському районі столиці створюють нову розважальну локацію. Як виглядає ще не відкритий Парк динозаврів на Оболоні, можна подивитись на відео з висоти. Анонсує відкриття Парку динозаврів встановлена поряд з трасою споруда вимерлих тварин. Парк із динозаврами також є на території Національного комплексу "Експоцентр України". На цій локації під назвою "Планета динозаврів" можна побачити величезні рухомі моделі вимерлих тварин і міфічних тролів.

Нагадаємо, що у Києві на території "ВДНГ" готують до відкриття парк розваг "Зимова країна". Він почне приймати відвідувачів з 11 грудня. Під час зимового сезону територію "ВДНГ" перетворять на казкове місто.

Читайте також про те, що у першому місяці наступного року буде 12 офіційних вихідних днів



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися