У Києві демонтували близько двох тисяч нелегальних споруд (ФОТО)

Як змінюється столиця розповіли в мерії

У Києві звільняють вулиці та тротуари від незаконних торгівельних точок, замість яких проводять благоустрій територій. Про результати роботи столичних комунальників розповів перший заступник голови КМДА Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, лише восени у Києві прибрали близько двох тисяч нелегальних малих архітектурних форм (МАФів) та інших об’єктів торгівлі, які працювали без дозвільних документів. Занедбані та засмічені підприємцями тротуари перетворюють на сквери та зони відпочинку. Робота демонтажних бригад у Києві триває кожного дня, зазначив Кулеба.

Він нагадав, що лише поблизу метро біля "ВДНГ" прибрали сорок тимчасових споруд. Усі вони працювали нелегально. Окрім того, у столиці масштабний демонтаж незаконних торговельних споруд провели на Лісовому масиві. Там звільнили майже вісім тисяч квадратних метрів комунальної землі.

Найбільше незаконних елементів благоустрою восени демонтували в Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах Києва. Директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко в якості прикладу також навів звільнені від МАФів та нелегальних торгових споруд території біля Дарницького вокзалу та парку "Кіото".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що частину парку "Привокзальний" звільнили від майже двадцяти незаконних МАФів. Замість стихійного ринку створили зелену зону. Парк огородили парканом та висадили понад сотню дерев й ялинок. Столична влада розігнала стихійну торгівлю. Деяких киян такі дії обурили. До влади Києва звернулися з петицією, у якій вимагають дозволити торгівлю "з рук" поблизу Дарницького вокзалу.

Нагадаємо, у Києві місцеві мешканці виступають проти знесення Деміївського ринку заради зведення чергового житлового комплексу. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади. Автор петиції наголосив, що ринок Деміївський має попит серед мешканців Голосіївського та прилеглого Печерського району Києва. Особливо часто тут роблять покупки пенсіонери та малозабезпечені кияни.

Читайте також, що у Києві у відповідь на чисельні скарги киян перевірять орендарів і розірвуть договори на землю з тими, хто використовує земельні ділянки не за цільовим призначенням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися