У Києві готують до відкриття два сквери (ФОТО)

Де відкриють нові локації для прогулянок та відпочинку

У двох районах Києва завершують капітальні ремонти скверів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У Подільському районі столиці на фінальній стадії перша черга капітального ремонту скверу на проспекті Гонгадзе, 5-7-Б. На цій локації влаштували декоративні підпірні стіни, зробили мощення фігурними елементами доріжок та виготовили спеціально для цього скверу основи під лави. На основи під лави встановлять дерев’яні сидіння, а поруч — урни.

У Деснянському районі Києва готують до відкриття Липову алею. Тут проклали велосипедні та пішохідні доріжки, сходи, встановили пандус та оновили дитячий майданчик. Окрім того, у сквері влаштували майданчик для занять воркаутом. Як виглядають обидві локації зараз можна подивитись на оприлюднених мерією світлинах.

У грудні столична влада вирішила створити у чотирьох районах Києва п’ять зелених просторів. У  листопаді столичні депутати ухвалили рішення про нові зелені зони у трьох районах Києва. Їх облаштують на загальній площі у чотири гектари. У жовтні — про створення нових зелених просторів загальною площею понад сім гектарів у семи районах столиці. Київські депутати надали земельні ділянки на 14 локаціях для облаштування парків та скверів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мешканці Києва занепокоєні тим, що парк "Нивки" у Шевченківському районі столиці роками перебуває у вкрай занедбаному стані. На усій території парку "Нивки" розбиті доріжки, якими неможливо ходити. Окрім того, у будівлі, де раніше були квиткові каси, зараз оселилися безхатченки, а навкруги купи сміття та різних відходів.

Читайте також, що у Київській області місцеві громади обурені планами вирубки лісу заради будівництва Великої окружної дороги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися