У Києві з’єднають Позняки та Микільську слобідку новим маршрутом (СХЕМИ)

Оприлюднена чергова пропозиція для обговорення

У Києві планують змінити маршрут транспорту, який курсує від станції метро "Позняки". Про це розповів заступник мера Києва Костянтин Усов, передають "Коментарі".

Це десята пропозиція зі зміни маршрутів від столичної влади, яку оприлюднили для обговорення з громадськістю. Змінити пропонують транспортний маршрут №475, який курсує від станції метро "Позняки" до вулиці Здолбунівської на №195, продовживши його до Микільської слобідки. Окрім того, кінцеву зупинку маршруту №577 пропонують перенести зі станції метро "Позняки" до станції метро "Осокорки".

Серед аргументів зміни маршрутів зазначається, що чинні маршрути №475 та №577 майже повністю збігаються. Проте вони не дають можливості мешканцям вулиць Здолбунівської й Урлівської швидко дістатися до станції метро "Осокорки", ТРЦ "Рівер Мол" і центрального ЦНАПу Києва.

Новий маршрут №195 об’єднає маршрути №95 і №475, охопить ТРЦ "Рівер Мол" і центральний ЦНАП Києва та створить більше варіантів для переміщення до інфраструктури житлового масиву Позняки.

"У разі росту попиту та наявності додаткового рухомого складу, №195 можна перевести у звичайний режим, продовживши маршрут №95. Після відкриття руху на Подільсько-Воскресенському мостовому переході маршрут №95 можна продовжити до станції метро "Контрактова площа", — прокоментував Усов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

У попередній пропозиції киянам пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лук'янівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут № 539к може з’явитися замість чинного №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".

Читайте також, що у Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні.

Джерело: https://t.me/usov_ua/269


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися