Мешканці Куренівки домоглися реконструкції закинутого дитсадка

Будівля за роки перетворилась на притон

В Оболонському районі Києва проведуть реконструкцію будівлі дитячого садку, яка за роки перетворилась в притон. Про це розповів громадський активіст Олексій Шевчук, передають "Коментарі".

За його словами, мешканці Куренівки не один рік вимагали ремонту закинутого дитсадка. Будівля непрацюючого дошкільного навчального закладу перетворилась на притон, а територія навколо — на сміттєзвалище. Протягом року кияни та правозахисники написали безліч звернень до Київської міської ради, внаслідок чого дитячий садок виключили з переліку привабливих інвестиційних об’єктів та повернули громаді.

"Нарешті 4 січня Київська міська рада видала розпорядження № 4, відповідно до якого реконструкція закинутого дитячого садка на вулиці Попова, 7 відбудеться у 2022-2024 роках", — повідомив Шевчук.

Замовником робіт з реконструкції дитсадка визначили Оболонську районну державну адміністрацію. Вирішення проблеми занедбаного дитячого садка на Куренівці дозволить зменшити перевантаження інших дитячих садків мікрорайону, зазначив громадський активіст.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на виконання будівельних робіт зі зведення нового дитячого садка під Києвом.

Нагадаємо, у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. У Дніпровському районі столиці розширять мережу закладів дошкільної освіти, коли після капітального ремонту відкриється дитячий садочок № 454.

Окрім того, у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

6 січня 2022, 11:15

твари еврейские горите все!!! за то на минор по Киеву, и на новый не нужный памятник в бабъем яру бабло с государственного бюджета выделяется!!! Не было там массовых расстрелов еврев все это обман!! евреии пошли вон с Украины!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися