У Києві не взяли на роботу чоловіка через українську мову

Подробиці розповіли в Офісі омбудсмена України

У Києві в одному з підприємств відмовили у працевлаштуванні претенденту на вакантну посаду через те, що він наполягав на спілкуванні у колективі виключно українською мовою. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Офіс омбудсмена України.

В Офісі омбудсмана України Людмили Денисової виявили, що представник компанії відмовила у працевлаштуванні чоловіку через українську мову. Фахівець відділу управління персоналом ТОВ "Анднрсенлаб" пояснила це тим, що у команді підприємства спілкуються російською мовою.

"Зазначені дії фахівця управління персоналом є не лише порушенням принципу недискримінації, закріпленому у статті 24 Конституції України, але й вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", — заявили в Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Омбудсмен звернулася до керівництва компанії з вимогою провести роз’яснювальну роботу з працівниками кадрової служби, вжити заходів для поновлення прав претендента на вакансію та не допускати у майбутньому дискримінації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що торік кожне четверте-п'яте звернення на адресу Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови щодо порушення мовного закону надійшло від мешканців Києва. Найчастіше кияни скаржилися на обслуговування державною мовою, на відсутність україномовних версій інтернет-магазинів, на порушення у сфері освіти та на зовнішню рекламу.

Нагадаємо, на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") розпочали підготовчі роботи з реалізації створення Президентського університету. За планами, виш має запрацювати у столиці у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера за Концепцією розвитку "ВДНГ" на найближчі 40 років.

Крім того, незабаром у Києві з'явиться університет світового рівня – "Американ Юніверсіті Київ" у партнерстві з Університетом штату Аризона. Американ Юніверсіті Київ уже підписав договір оренди будівлі Річкового вокзалу у столиці. Договір оренди було підписано на 10 років.

Читайте також, що у вишах Київщини впроваджують функціонал "Дія. Шерінг".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Жора

20 січня 2022, 13:16

Ага, конечно. А может просто технологиями слабо владел?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися