У вишах Київщини впроваджують функціонал "Дія. Шерінг"

Що відомо про нову послугу

У вищих навчальних закладах Київської області планують повністю відмовитися від паперових документів завдяки впровадженню спеціального функціоналу "Дія. Шерінг". Про це розповів заступник голови Київської обласної державної адміністрації Денис Шугалій, передають "Коментарі".

Процес впровадження нової послуги обговорили з представниками кількох університетів. Заступник голови Київської облдержадміністрації Денис Шугалій наголосив, що під час постійного розвитку цифрових технологій питання щодо ідентифікації, верифікації та подання електронних копій документів є дуже важливим. Це зручно та безпечно.

"Саме тому ми й даємо старт "Дії. Шерінг" на базі вишів. Перші результати очікуємо побачити вже наприкінці січня. Також плануємо, щоб прийом заяв і документів від абітурієнтів на наступний навчальний рік пройшов “без паперів", — заявив Шугалій.

Спеціальний функціонал "Дія. Шерінг" передбачає використання QR-коду для отримання електронних копій цифрових документів. Шеринг документів за допомогою QR-кодів значно заощаджує час та кошти.

Нагадаємо, в усіх регіонах України, зокрема у Київській області та Києві, триває реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Реєстрація для участі в пробному ЗНО цього року триватиме до 22 січня на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Для Києва, Київської, Чернігівської та Черкаської областей — це Київський регіональний центр оцінювання якості освіти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") розпочали підготовчі роботи з реалізації створення Президентського університету. За планами, виш має запрацювати у столиці у 2023 році. Навчальний заклад стане частиною великого освітнього кластера з Концепції розвитку "ВДНГ" на найближчі сорок років.

Окрім того, незабаром у Києві з’явиться університет світового рівня — "Амерікан Юніверсіті Київ" у партнерстві з Університетом штату Арізона. Вищий навчальний заклад Амерікан Юніверсіті Київ вже підписав договір оренди будівлі Річкового вокзалу у столиці. Договір оренди підписали на десять років.

Читайте також, як у Києві та області реорганізували два державних університети.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися