У Києві запрацювали нові автобусні маршрути

Що змінилося у русі громадського транспорту

У столиці почали працювати п’ять нових маршрутів автобусів. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, нові автобусні маршрути запрацювали під номерами — №22, №36, №50, №57 та №105. З них три дублюють схеми курсування маршруток, зазначив заступник мера Києва. Так, схема маршруту автобусу №22 повністю дублює схему маршрутки №220. Маршрут автобусу № 50 дублює схему маршруток № 57, № 500 та № 576.

"Вказані маршрутні таксі, які належали КП "Київпастранс", припинять роботу", — повідомив Поворозник.

На всіх нових маршрутах курсують автобуси великої та надвеликої місткості зі повністю низькою підлогою. Відмовою від маршруток у столиці покращують якість пасажирських перевезень. Загалом за сім років комунальне підприємство "Київпастранс" припинило роботу своїх 35 маршрутних таксі. Частину з них замінили новими автобусами.

Заступник голови КМДА також повідомив, що у Києві за п’ять років на маршрути вийшли додатково 150 нових автобусів. З розкладом руху автобусних маршрутів № 22, № 36, № 50, № 57 та № 105 можна детальніше ознайомитись на офіційному сайті мерії Києва за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

Мешканцям столиці також пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут № 539к може з’явитися замість чинного №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".

Читайте також, що у Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися