У Києві вдосконалюють роботу громадського транспорту

Що роблять, щоб транспорт їздив швидше та частіше

У Києві облаштовують виділені смуги, щоб пришвидшити рух автобусів і тролейбусів відносно основного потоку. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов, передають "Коментарі".

За його словами, щоб громадський транспорт у Києві їздив швидше та частіше, люди не мерзли годинами на зупинках, а автобуси не стояли у заторах, у столиці триває створення виділених смуг. Загалом у Києві вже облаштовано 120 кілометрів виділених смуг, а першу у цьому році почали створювати на Виноградарі. На цьому столичному житловому масиві це 40-й такий об’єкт. Довжина виділеної смуги на Виноградарі становить три кілометри у кожен бік проспекту Правди — від вулиці Вишгородської до проспекту Гонгадзе.

"Це дозволить дотримуватися графіків автобусам №102, №103, №512, а також тролейбусам №24 і №26, що курсують цим проспектом", — прокоментував заступник мера Києва.

Для впровадження нової схеми окремого дорожнього руху на Виноградарі встановили понад сотні дорожніх знаків. Дорожню розмітку планують нанести навесні. Це перша у 2022 році смуга для маршрутних транспортних засобів, яку облаштовує Центр організації дорожнього руху, зазначив Усов.

"До кінця року планується ще 20 загальною довжиною до 50 кілометрів. Частину з них буде зашито делініаторами, щоб унеможливити рух автомобілів ними", — додав заступник голови КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

Мешканцям столиці також пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лук'янівська" від Гостомельської площі.

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".

Читайте також, що у Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні.

Джерело: https://t.me/usov_ua/297


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


сергей

31 січня 2022, 14:18

С ноября 2021 г. резко ухудшилось движение (интервал 15 - 20 минут) по маршруту № 37 и №37-а! В чём причина?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися