У Києві відкрили оновлений дитячий садок

Про стан із закладами освіти розповів мер столиці Віталій Кличко

В Оболонському районі Києва оновили дитячий садок №661. Навчальний заклад, який вже працює, відвідав мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Дитячий садок №661 на Оболоні розташований на вулиці Прирічній. Це один з 35 нових дошкільних закладів освіти за останні три роки та третій за рік, який відкрили у столиці, зазначив мер Києва Віталій Кличко. За його словами, цей дитсадок зараз відвідують 180 дітей.

"Потужність закладу – 14 груп, 250 місць. Будівля, зведена понад 40 років тому, була в аварійному стані. У 2018 році ми почали тут здійснювати роботи з капітального оновлення", — розповів Кличко.

У дитсадку на Оболоні відремонтували покрівлю, музичну та спортивну зали, харчоблок та пральню. Окрім того, замінили вікна та утеплили фасад. В дитсадку встановили ігрові майданчики та майданчик для гри у баскетбол. Тут також збудували літній басейн та стадіон, встановили пожежну сигналізацію. У закладі нове спортивне та ігрове обладнання, й сучасні меблі.

У Києві цього року також побудували та відкрили новий дитячий садок на Троєщині та капітально відремонтували дитсадок у Дарницькому районі міста. До кінця року у столиці планують відкрити ще один садок у Святошинському районі.

У мерії столиці додали, що за останні сім років фінансування освітньої сфери зросло із 5 мільярдів гривень до понад 26 мільярдів гривень у 2021 році. На 2022 рік у столиці виділять на освіту також понад 26 мільярдів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом’янському районі Києва відкрили нову сучасну школу №22 та прибудували ще один навчальний корпус до гімназії у Голосіївському районі столиці.

Нагадаємо, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на виконання будівельних робіт зі зведення нового дитячого садка під Києвом. А у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок

Окрім того, у селищі Лебедівка, розташованому біля Київського водосховища, будують дитячий садок. Це буде єдиний дошкільний навчальний заклад у цьому населеному пункті. А у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися