У Києві відкриють центр для дітей, які стали свідками або постраждали від насильства

Що відомо про проєкт столичної влади та ЮНІСЕФ

У столиці відкриють центр захисту та підтримки дітей, які стали свідками або постраждали від насильства. Відповідний меморандум підписали Київська міська державна адміністрація (КМДА) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), передають "Коментарі".

Центр захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, створять за міжнародною моделлю Барнахус, розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда. За її словами, у Києві лише з початку року постраждали від насильства або стали його свідками майже три тисячі дітей.

"Барнахус — звична практика роботи з дітьми, які постраждали від насильства, в європейських країнах. Перевага цього закладу в тому, що крім дружнього опитування дітей, постраждалі тут також можуть отримати психологічну і навіть медичну допомогу", — розповіла заступниця мера Києва.

Приміщення для центру вже знайшли та заклали кошти для створення такого закладу, зазначила Марина Хонда. Ініціативу столичної влади щодо створення нового дитячого центру підтримали у Представництві Фонду ЮНІСЕФ в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом’янському районі Києва відкрили школу та прибудували ще один навчальний корпус до гімназії у Голосіївському районі столиці.

Нагадаємо, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації оголосив тендер на виконання будівельних робіт зі зведення нового дитячого садка під Києвом. А у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. Окрім того, у Броварах будують школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися