У Києві розпочали будівництво урбан-парку (ФОТО)

Будівельні роботи ведуться у Голосіївському районі столиці

У Голосіївському районі Києва розпочали будівництво урбан-парку. Про це повідомили на офіційній сторінці національної програми "Велике будівництво" у Facebook, передають "Коментарі".

Нова зона для активних занять спортом та відпочинку у Києві з’явиться на території "ВДНГ". Урбан-парк лише перша частина анонсованого проєкту будівництва найбільшого в Україні спортивного комплексу. В Офісі президента України обіцяли, що урбан-парк відкриють цього літа. На його території проводитимуть зайнятття вуличними культурами, медійні заходи та різноманітні батли. Окрім того, в урбан-парку планують відкрити вуличний хаб.

Нагадаємо, у Бучі завершують будівництво Академії спорту, яку планують відкрити до Дня Незалежності України. В спортивному комплексі будуть спортивна та тренажерні зали. На території закладу також розташовані два міні-футбольних поля, баскетбольний, багатофункціональний майданчики та майданчик для занять зі strit-файту. Вартість будівництва Академії спорту становить майже 108,5 мільйонів гривень. Спортивний комплекс зможе обслуговувати 570 осіб на день.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві збудують найбільший і найсучасніший спортивний кластер України. Новий спортивний комплекс з’явиться у столиці на території "ВДНГ". Загальна площа об’єкту складає 22 гектари, половину з них планують забудувати цього року. 

Окрім того, у Києві на Мінському масиві облаштовують новий сквер і обіцяють намалювати мурал. Новий сквер почали облаштовувати у зеленій зоні між будинками Маршала Рокоссовського 2Б та 4А. У новій зоні відпочинку вже встановили нові лавки та смітники. Восени комунальники Києва висадять у сквері понад 20 хвойних і листяних дерев. Окрім того, біля нового скверу розпочали демонтаж старих гаражів.

Тим часом у затоці на столичних Осокорках триває будівництво парку "Прибережний" площею у 7,5 гектарів. Як відбувається створення нової зони відпочинку, дивіться на порталі "Коментарі". Наразі на Осокорках облаштовують зелену зону площею у понад два гектари. У парку є вихід до водойми та пляж, раніше на цій території було звалище будівельного сміття.

Читайте також, як у Миронівці триває будівництво спортивно-оздоровчого комплексу



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вита

15 серпня 2021, 16:44

Все это конечно классно , но вот стадионы возле школ это конечно печаль печальная, детям негде заниматься на уроках физкультуры.

Елена

15 серпня 2021, 12:40

Вы знаете просто нет слов, строят парки, что угодно, а один из самых лучших в Украине Киево - Печерский Лицей "Лидер" строительство которого заморожено. Куда смотрит господин Кличко и вся "элита" в том числе и президент Зеленский? Стыдно ребята, столько сколько приносят побед ученики Лицея призовых международных и республиканских олимпиад, больше чем во всей Украине за 30 лет независимости. А коробка которую закончили строить в 2019 году стоит, то корона, то кому-то надо...!​ Что слабо достроить? Или совесть в Украине потеряла "элита"? Вы все в законах, а где закон на вас?

Наталка

15 серпня 2021, 12:04

Нові парки це цікаво і мабуть добре. Але може дешевше зберегти те, що було роками і десятиріччями на радість і користь киянам: я про парк Виноградар, про Синє озеро, яке кожний, хто рветься в депутати, обіцяє навести там порядок, почистити озеро, але на протязі останніх кількох років, як кажуть росіяни, воз і нині там. З розкішного озера, де була живільна синя глина, залишилось 2 маленькій валюти, які вже навіть не з'єднані між собою. Там були качки, черепахи, вужики, чайки.... А зараз болото. Пане мер, пане Кличко, ви остання людина, яка може зрушити це питання. Простому люду, що мешкає на Виноградарі, здається, що там готують площадку для забудівлі жилмасива. Докажіть, що ви дійсно наш мер, не дайте загинути озеру і людській вірі у чесну владу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися