На Київщині посилилися обстріли: ситуація в регіоні (ФОТО)

Окупанти продовжують руйнувати житлові будинки та інфраструктуру

Населені пункти кількох районів Київщини потрапили під обстріли окупантів, зруйновані житлові будинки та інфраструктура, є потерпілі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію, правоохоронців та ДСНС України.

На Київщині лише за минулу добу зафіксували понад чотири десятки ворожих обстрілів. Найбільш руйнувань зазнали Броварський, Вишгородський та Бучанський райони на територіях шести громад. Найнебезпечніші напрямки залишаються незмінними. Напередодні до зони небезпеки віднесли три громади Броварського району.

Бориспільський район. Сили Протиповітряної оборони України збили ракету російських окупантів на території Золочівської громади. Уламки ворожого снаряду влучили в садовий будинок. Жертв немає.

"За минулу добу на Україну було здійснено 70 ракетних пострілів. Змогли долетіти до цілі вісім. Всю решту було збито нашою ПВО. З цих восьми прицільно попали лише три… Це найбільша кількість пострілів, що були здійснені по Україні", — прокоментував ракетні обстріли мер Борисполя Володимир Борисенко.

Бучанський район. Майже в усіх громадах зруйнована інфраструктура. Під постійними обстрілами перебувають Ірпінська, Макарівська та Гостомельська громади, зокрема села Шпитьки, Петрушки та Святопетрівське. Під ракетні удари окупантів потрапили Вишнівська та Борщагівська громади. Внаслідок обстрілу селища Фасова у Макарівській ОТГ сьогодні, 28  березня, зруйновані гараж та двоповерхова житлова будівля на території церкви. 

Наслідки обстрілів одного з селищ Бучанського району також оприлюднили в Національній поліції України. Правоохоронці не уточнювали подробиці. 

Броварський район. Зменшилась територія переміщення ворожої техніки. Переміщення окупантів зафіксоване територіями Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад. Напередодні ворог переміщувався ще й по Калинівській громаді. Збройні Сили України під Броварами відбили танковий наступ окупантів, які намагалися прорватися до Києва. Ворог обстрілював позиції ЗСУ поблизу нещодавно звільненого села Лук’янівка. Великодимерська громада тимчасово окупована. Багато зруйнованої інфраструктури та пошкоджених будинків.

Вишгородський район. В Іванківській, Димерської та Поліської громадах гуманітарна катастрофа. Славутич опинився під контролем російських загарбників, але в місті працює українська влада, а місцеві мешканці під час проукраїнського мітингу посилали окупантів вслід за руським кораблем. У місті планують домовитися з окупантами про відкриття гуманітарних коридорів для евакуації жінок та дітей. 

Фастівський район потрапив під обстріл російських військ 27 березня, повідомила омбудсмен України Людмила Денисова. Внаслідок цього за медичною допомогою звернулися одинадцять дорослих та одна дитина. Ворог стріляв по житловим будинкам з важкої артилерії.

Білоцерківський та Обухівський райони. Ситуація в цих громадах контрольована. Про ворожі обстріли не повідомляється.

Нагадаємо, вночі у неділю, 27 березня, російські війська здійснили масований авіаналіт на регіони України з півночі Київської області, де втратили три літаки вертоліт та безпілотник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту. Подробиці з міста подій та відео — в нашому матеріалі.

Читайте також, який компроміс пропонує Зеленський Путіну для закінчення війни.

Джерело: https://t.me/kyivoda/2751


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

29 березня 2022, 08:16

жЫдовские оккупанты которые оккупировали Родину в 1917 году продолжают уничтожать дома с мирным населением....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися