У Києві триває боротьба проти знищення та забудови парку

Що відомо про розвиток чергового скандалу у столиці

У Києві роками триває боротьба проти забудови зеленої зони у Солом’янському районі. Як передають "Коментарі", подробиці справи викладені в петиції до Київської міської ради.

Автор петиції №12897 Олександр Федорків вимагає від влади Києва повернути Солом’янському ландшафтному парку землю. Площа земельної ділянки — 7513 квадратних метрів. Боротьба за цю територію триває з 2004 року. Мова йде про рішення Київської міської ради щодо вилучення землі для будівництва житла. Земельна ділянка Солом’янського ландшафтного парку розташована зі сторони вулиці Романа Ратушного.

"Незважаючи не те, що на сьогодні зазначена земельна ділянка (кадастровий номер 8000000000:72:186:0027) з багаторічними деревами перебуває у вільному використанні мешканцями територіальної громади, існує можливість її забудови та видалення з цією метою зелених насаджень, а відтак її остаточної втрати парком та громадою міста", — наголосив автор петиції.

Активісти та громадська організація "Збережемо Солом’янський парк" закликали владу Києва зупинитись та повернути землі статус рекреаційної зони. Зокрема — передати земельну ділянку в постійне користування комунальному об’єднанню "Київзеленбуд" для експлуатації парку.

Днями у Солом'янському ландшафтному парку провели перевірку законності дозволів на будівництво. Перевіряла — Державна інспекція архітектури та містобудівництва України (ДІАМ).

"За результатами перевірки ДІАМ скандального будівництва в Солом'янському ландшафтному парку, видані забудовнику містобудівні умови та обмеження офіційно зупинені. Це ще не зупинка забудови, але близько до того", — заявила депутатка Київської міської ради від партії "Слуга народу" Ксенія Семенова.

Дозвіл на скандальну забудову в парку видав Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Цей департамент, як і роботу Солом’янської районної державної адміністрації курує заступник мера Києва Віталія Кличка В’ячеслав Непоп. Подробиці про доходи посадовця та його кар’єрний шлях — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві обурені спробою чергової забудови історичного ареалу столиці, борються із забудовником та звернулися до столичної влади. Усіх небайдужих закликали підтримати петицію за збереження схилу Старокиївської гори.

Читайте також, навіщо у Чорнобильській зоні відновлюють болота.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег ВА

19 березня 2024, 17:36

У вашій статті поєднано абсолютно різні ситуації. Мова йде про дві ділянки в різних місцях. Це просто жєсть , а не журналістика. В парку немає будівництва. Розберіться

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися