Дикі качки тікають від мисливців до Київського зоопарку (ФОТО)

Птахи шукають безпечні водойми у столиці

Дикі качки масово тікають від мисливців до водойм Київського зоопарку. Про це повідомили у закладі, передають "Коментарі".

За даними Київського зоопарку, після відкриття сезону полювання на території закладу в десятки разів збільшилася популяція звичайної дикої качки. Перелякані птахи тікають з найближчих водойм до Києва та селяться там, де немає мисливців. Пернаті гості Київського зоопарку вже товаришують з пеліканами та фламінго. У закладі додали, що дикі качки почувають себе у столичному зоопарку як вдома.

У липні у Київському зоопарку для індійського слона Хораса відкрили оновлений літній вольєр із тіньовим навісом у вигляді скульптури "Баобаб". Штучна споруда створює атмосферу африканської савани. Незвичайну скульптуру-навіс виготовили з фібробетону на металевому каркасі. Висота споруди становить майже дев'ять метрів, а діаметр крони — десять метрів. Також в Київському зоопарку народилися кошенята рідкісної породи.

Нагадаємо, сезон полювання на пернату дичину розпочався по всій території України з 7 серпня. На Київщині сезон полювання на качок, гусей, норця, лиску, фазанів та куликів відкритий до 28 листопада. На голубів та перепілку можна полювати до 5 листопада. Індивідуальне полювання на самців оленя, кабана та лань передбачено з 1 серпня до 31 січня в усі дні тижня, а на пернату дичину — лише у середу, суботу та неділю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що біля метро "Лісова" на місці розпочатого будівництва ТРЦ Lisova Mall утворився ставок, де оселилися дикі качки. Чотириповерхову будівлю планували звести між Броварським проспектом та вулицею Кіото. Будівництво торгового центру розпочалося кілька років тому, проте згодом зупинилося. У виритому котловані накопичилась вода. Наразі заборонені раніше будівельні роботи біля метро "Лісова" поновили. Спочатку тут планують позбутися новоутвореного озера.  

Читайте також, що в населених пунктах на Київщині гинуть риба та качки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися