На Виноградарі не вистачає місць у дитячих садках

До столичної влади звернулись з петицією

У Подільському районі Києва не вистачає місць у дитячих садках в мікрорайоні Виноградар. Про це йдеться у відповідній петиції до столичної влади, розміщеній на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Авторка петиції Юлія Зельчан звернулася до столичної влади з проханням побудувати дошкільний навчальний заклад у Варшавському мікрорайоні. Киянка зазначає, що на території Варшавського мікрорайону на проспекті Правди є ділянка, яку забудовник відвів для будівництва муніципального дитячого закладу.

"Район Виноградар дуже швидко забудовується, кількість населення значно виросла, але, нажаль, дитячі заклади не будуються. Маленьким мешканцям місць не вистачає в навчальних дошкільних закладах", — йдеться у петиції до влади Києва.

Окрім того, мешканці мікрорайону Осокорки Північні Дарницького району Києва звернулись до столичної влади щодо будівництва школи та дитячого садка. У петиціях громадська активістка наголошує, що Осокорки є одним з найбільш ущільнених в Києві мікрорайонів. Територія забудована сотнею багатоповерхівок, де мешкають переважно молоді сім'ї з дітьми. Столичну владу просять передбачити в бюджеті Києва на 2022 рік кошти на будівництво муніципальних школи та дитячого садка в мікрорайоні Осокорки.

Нагадаємо, у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. У Дніпровському районі столиці розширять мережу закладів дошкільної освіти, коли після капітального ремонту відкриється дитячий садочок №454.

Окрім того, у селищі Лебедівка, розташованому біля Київського водосховища, будують дитячий садок. Це буде єдиний дошкільний навчальний заклад у цьому населеному пункті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися