Киянам на замітку: примусом до вакцинації зайнялася омбудсмен

Понад тисячу скарг надійшло з питань порушень прав людини

Офіс Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової почав своє повідомлення з цитування резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). У повідомленні з посиланням на ПАРЄ наголошується, що ніхто не може здійснювати політичного, соціального чи іншого тиску, а також дискримінації, у разі відмови від вакцинації, передають "Коментарі".

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зазначила, що "відповідно до вимог статей 4 та 12 Міжнародного пакту про економічні, соціальні й культурні права, держава може встановлювати тільки такі обмеження прав, які визначаються законом, визнає право кожної людини на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я та вживає заходи для повного здійснення цього права, включаючи ті, які є необхідними для запобігання і лікування епідемічних та інших хвороб і боротьби з ними".

Після того, як уряд та Міністерство охорони здоров’я України внесли зміни до низки нормативних з питань, пов’язаних з обов’язковою вакцинацією проти COVID-19 и на адресу омбудсмена надійшло понад тисячу двісті звернень українців. Люди скаржаться на обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу. В Офісі омбудсмена вважають, що примус до щеплення від коронавірусу "можуть призвести до порушення права на добровільність вакцинації проти COVID-19 та права на працю вказаних працівників".

Омбудсмен України Людмила Денісова звернулася до прем’єр-міністра України з пропозицією розглянути питання щодо можливості дистанційної роботи для працівників та держслужбовців, для яких вакцинація проти COVID-19 визначена обов’язковою, а також щодо визначення обмежень прав, гарантованих Конституцією України на працю, освіту, вільне пересування, свободу та особисту недоторканість та на охорону здоров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міський голова української столиці Віталій Кличко розповів про свою позицію щодо вакцинації від коронавірусу, а також пояснив, чому отримав щеплення не публічно.

Нагадаємо, з 1 листопада у Києві запровадили жорстокі карантинні обмеженняЧерез це у Києві поліція перевіряє у пасажирів громадського транспорту наявність COVID-сертифікату або негативного ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше, ніж за 72 години. Порушникам карантину загрожують штрафи від 17 до 34 тисяч гривень.

Читайте також, що у Броварах через обов’язкову вакцинацію звільняються вчителі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Жанна

23 листопада 2021, 07:28

разве люди поднимают вопрос о дистанционной работе, как сказала Денисова?? "Людмила Денисова обратилась к премьер-министру Украины с предложением рассмотреть вопрос о возможности дистанционной работы для работников и госслужащих, для которых вакцинация от COVID-19 определена обязательной, а также определения ограничений прав, гарантированных Конституцией Украины на труд, образование, свободное передвижение, свободу и личную неприкосновенность и здравоохранение"??? Люди ей пишут о том, чтобы все могли пользоваться правами и свободами, и свободно передвигаться (транспорт, посещение различных организаций). А она занимается подменой понятий и словоблудием. Не все работы могут быть дистанционно, что делать остальным??

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися