Депутати Гостомеля віддали під забудову землю у Голосіївському парку

Рішення селищної ради оскаржили у суді

У Києві повернули землю у Голосіївському парку у державну власність. Про забудову, яку тут планували, розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Спеціалізована екологічна прокуратура Київської області в апеляційній інстанції довела, що землі природно-заповідного фонду Національного природного парку "Голосіївський" були передані у приватну власність незаконно.

"Гостомельська селищна рада передала у приватну власність фізичній особі земельну ділянку особливо цінних земель площею 0,15 га під будівництво житлового будинку. Але зробила вона це попри вимоги законодавства та за відсутності дозволу Кабінету міністрів України на вилучення вказаних земель", — заявили у прокуратурі Київської області.

В апеляційній інстанції прокурори довели, що селищна рада порушила вимоги законодавства та не мала права передавати у приватну власність землі лісового фонду. Суд прокурорів підтримав та скасував незаконне рішення Гостомельської селищної ради. Земельну ділянку вартістю майже шість мільйонів гривень повернули у власність держави.

Це не перший скандальний випадок із владою Гостомеля щодо землі під забудови. Про масштабні махінації із земельними ділянками портал "Коментарі" інформував раніше. Зокрема, мера Гостомеля та його зятя впіймали на величезних хабарях. Подробиці — у нашому матеріалі.

Окрім того, у Голосіївському районі Києва за рішенням суду місцевій громаді повернули землю в нижньому каскаді Совських ставків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Солом’янського та Голосіївського районів Києва з мінімальним втручанням у природний ландшафт створять екопарк "Совські ставки". На території Совських ставків на площі понад 20 гектарів знаходяться цінні водно-болотні угіддя, де мешкають багато видів рідкісних тварин і птахів. 

Нагадаємо, у Києві понад десять років точилася боротьба між забудовником та активістами навколо забудови Совських ставків. У столиці за роки боротьби за Совські ставки територія занепадає, а водойми отруєні каналізаційними джерелами. 

Читайте також, що на Троєщині відкрили повністю оновлений парк. Він розташований уздовж проспекту Шухевича. Загальна площа зони відпочинку — понад 9,5 гектарів. Окрім того, біля столичного озера Срібний Кіл створять сучасний парк на площі понад сім гектарів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися