Трипільська ТЕЦ забруднює не тільки повітря, а й водойми

Подробиці про стан екології в регіоні

У Київській області один з серйозніших забруднювачів екології є Трипільська теплоелектроцентраль. Про це під час підсумкової пресконференції розповів заступник начальника Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу Андрій Вагін, передають "Коментарі".

Трипільська ТЕЦ, яка розташована на узбережжі Дніпра за 13 кілометрів від Києва, найпотужніша теплоелектроцентраль в Київській області та один з найскладніших об’єктів для екології. Підприємство забруднює не лише повітря, а й головну водну артерію України.

"Трипільська ТЕЦ забирає великий обсяг води з метою охолодження власних турбін. Це приблизно 900 тисяч кубічних метрів на добу. Перевищення там зовсім маленьке — залізо у 3,5 рази, нітрати в 3 рази. Але у звязку з обсягом це має значний вплив. Сума збитків у них складає 300 гривень на день", — розповів заступник начальника ДЕІ Столичного округу.

За його словами, загалом сума збитків, на яку щоденно забруднюються водні об’єкти Київської області складає 115 тисяч гривень на добу. "Це триваючі порушення. Для того, щоб розрахувати їх, нам необхідно відібрати по три проби по кожному з підприємству. Десь ми відібрали по одній-двом пробам. В подальшій роботі екоінспекції у 2022 році цифри будуть збільшуватись", — пояснив експерт.

Окрім того, у Києві глобальною проблемою є забруднення Дніпра й інших водойм залишками нафтопродуктів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитро

23 грудня 2021, 06:07

Якщо "експерт" не розуміє різницю між теплоелектроцентралью та тепловою електричною станцією, може він такий же "експерт" і в питаннях екології?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися