У Києві змінять ще один транспортний маршрут (СХЕМА)

Оприлюднена чергова пропозиція для обговорення

У Києві планують змінити маршрут транспорту, який курсує від Кадетського гаю до парку Шевченка. Про це розповів заступник мера Києва Костянтин Усов, передають "Коментарі".

Це дев’ята пропозиція зі зміни маршрутів від столичної влади, яку оприлюднили для обговорення з громадськістю. Змінити пропонують транспортний маршрут №231, який курсує від Кадетського гаю до парку Шевченка.

За словами заступника мера Києва Костянтина Усова, маршрут №231 не користується попитом через великі інтервали. Серед аргументів також те, що кінцева зупинка на Терещенківській знаходиться окремо від тролейбусів, які прямують на Солом’янку. Окрім того, кінцева зупинка маршруту №231 у центрі знаходиться у трьохстах метрів від метро, а це порушує доступність на пересадочних вузлах.

Замість маршруту №231 може з’явитись новий маршрут №431. Його кінцева зупинка буде на площі Льва Толстого суміщена з тролейбусною. Це лише двадцять метрів від метро. Новий маршрут забезпечить пішохідну доступність до громадського транспорту жителям приватного сектору по вулиці Радченка і новобудов ЖК "Медовий".

"Після зменшення інтервалу матиме попит понад п’ять тисяч пасажирів на добу. У разі більшого росту попиту №431 можна замінити на новий тролейбусний маршрут, що їхатиме частину лінії без контактної мережі на автономному ходу", — пропонує Усов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують замінити маршрут, який курсує від станції метро "Почайна" до станції метро "Нивки". Замінити пропонують маршрут №410 на продовжений №419. Киянам також пропонують замінити маршрут від Виноградаря до залізничного вокзалу "Південний" на продовжений.

У попередній пропозиції киянам пропонували обговорити реорганізацію двох маршрутів громадського транспорту у столиці, а саме — скоротити маршрути № 234 та № 242У Києві планують змінити маршрути № 166 та № 539. Маршрут № 166 пропонують замінити на новий — № 236, який рухатиметься до метро "Лукянівська" від Гостомельської площі.

Ще один новий маршрут № 539к може з’явитися замість чинного №539. Наразі автобуси курсують від вулиці Ракетної до центрального залізничного вокзалу Києві. Їх планують скоротити до станції метро "Дружби народів".

Тим часом столичній владі пропонують створити короткий трамвайний маршрут із Відрадного до станції метро "Берестейська".

Читайте також, що у Києві змінять маршрути транспорту на Оболоні.

Джерело: https://t.me/usov_ua/268


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися