У Києві на розвиток інфраструктури витратять мільярди гривень

На які об’єкти спрямують кошти, окрім транспорту, шкіл та парків

У наступному році на розвиток інфраструктури у Києві планують виділити понад 13 мільярдів гривень. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Прокопів, передають "Коментарі".

За його словами, зміни до Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2021-2023 роки затвердили на засіданні Київської міської ради. На 2022 рік у документі передбачили 13,1 мільярди гривень. Гроші витратять на капітальні ремонти, реконструкцію та будівництво об’єктів інфраструктури столиці.

Найбільша сума передбачена на транспорт та транспортну інфраструктуру — 6,9 мільярдів гривень. Ще понад три мільярди витратять на модернізацію житлово-комунального господарства. На ремонт, реконструкцію та будівництво закладів освіти передбачили понад 1,6 мільярди гривень, а для медичних закладів — майже 482 мільйони гривень.

На ремонт та реконструкцію закладів культури, а також на сприяння розвитку креативних індустрій спрямують 249 мільйони гривень. Ще майже 200 мільйони гривень у Києві витратять на створення та оновлення центрів реабілітації та інших закладів соціального захисту населення.

Подробиці програми на пленарному засіданні Київської міської ради також розповіла директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник. За її словами, наступного року у Києві на будівництво метро скерують майже 825 мільйони гривень. На розширення мереж зовнішнього освітлення вулиць — понад 702 мільйони гривень, ще 124 мільйони — на розвиток системи рейкового транспорту. На облаштування зон відпочинку, парків та скверів — понад 684 мільйони гривень.

У десяти районах Києва наступного року відремонтують понад 800 житлових будинків, облаштують 79 ігрових та спортивних майданчиків та 94 інших об’єктів ЖКГ. Окрім того, у столиці збудують три школи на Троєщині, Позняках та Осокорках.

Дарницький район є найбільш густонаселеним у Києві, про що неодноразово наголошували місцеві мешканці. Кияни зверталися до столичної влади з петицією. В документі вимагали побудувати школу та дитячий садок на Осокорках. У Дарницькій РДА зазначили, що щороку в районі відкривають нові садочки та школи. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у мікрорайоні Бортничі у Дарницькому районі Києва не вистачає місць для дітей дошкільного віку у закладах освіти, тому тут планують відкрити новий дитячий садок. У Дніпровському районі столиці розширять мережу закладів дошкільної освіти, коли після капітального ремонту відкриється дитячий садочок № 454.

Окрім того, у селищі Лебедівка, розташованому біля Київського водосховища, будують дитячий садок. Це буде єдиний дошкільний навчальний заклад у цьому населеному пункті. А у Броварах будують нову школу, розраховану на тисячу учнів. Новий освітній заклад розташований на вулиці Симона Петлюри.

Читайте також, як отримати компенсацію за навчання дитини у приватному закладі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися