У школах та дитсадках Києва масово отруїлись діти

Що відомо про результати розслідування

У столиці розслідують спалах випадків гострої кишкової інфекції у чотирьох дитячих садках та двох школах. Про це розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Києві, передають "Коментарі".

За даними відомства, випадки гострої кишкової інфекції зареєстровані у трьох ясла-садках №572 (проспект Оболонський, 14-Г), №15 "Едельвейс" (вулиця Оноре Бальзака, 59), №168 "Карамелька" (бульвар Вацлава Гавела, 81-А), а також у дитячому садку №777 (проспект Свободи, 2-Б). Школи, де зареєстрували отруєння дітей — гімназія №19 "Межигірська" (вулиця Межигірська, 16) та спецзаклад № 57.

Надавачів послуг із організації шкільного харчування перевірили та виявили низку порушень законодавства. Лабораторні дослідження показали, що харчові продукти не відповідають параметрам безпечності за мікробіологічними показниками. Окрім того, виявили не відповідність питної води нормативним вимогам за мікробіологічними показниками та знайшли умовно-патогенну мікрофлору у змивах з обладнання та інвентарю.

Працівники Держпродспоживслужби в Києві винесли чотири рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів. Також видано сім приписів про усунення порушень вимог законодавства та складено два адмінпротоколи. Столичну владу поінформували про необхідність медичного огляду з обов’язковим бактеріологічним обстеженням дітей і працівників, які перебували в контакті із захворілими. Хворих дітей та працівників рекомендують не допускати до навчальних закладів. Реагувати на ситуацію з отруєнням дітей, окрім столичної влади, також має поліція.

У Києві глобальною проблемою є забруднення Дніпра й інших водойм залишками нафтопродуктів. Подробиці — в нашому матеріалі"Київводоканал" є найбільшим забруднювачем річки Дніпро. 

Нагадаємо, у Києві бактерії у водопровідній воді нижче норми, проте існує інша проблема. Лабораторна експертиза показала, що водопровідна вода у Києві містить достатньо корисних речовин. Показники кальцію, магнію та мінералізації у межах норми, а загальне мікробне число — 6, при нормі не більше 50. Проте експерти критично поставилися до результатів дослідження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поверхневих водах басейну Дніпра виявили 161 забруднювач, серед яких — ртуть, гербіцид атразин, кадмій і нікель. Окрім того, у Києві та області планують покращити якість питної води.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися